20131110_133807[1].jpg
Fasade mot vest

På en større eiendom i Kvaløyvågen utenfor Tromsø, har murmester Tor Hansen og hans  familie holdt det gående med husbygging gjennom hele sommeren og høsten 2013. Etter flere år med planlegging er de nå godt i gang med oppføring av denne større eneboligen som snart begyner å bli klar for innflytting. Tomten ligger nært sjø, er nordvendt og med flott utsikt ut over sjøen og mot øyene utenfor.

Boligen er tegnet i samarbeid med lokal arkitekt  i Tromsø. Byggeherren selv har valgt å legge klare føringer for bruk av tegl som fasadeuttrykk. Valget falt på tradisjonell klassisk teglbolig i 1-1/2 etg, kledd i teglstein av typen Classic Kalk Genuanceerd fra, Daas Baksteen. Totalt er det murt ca 250 kvm fasade.
Klimaet er som kjent varslet skal bli fuktigere med årene, og ut fra dette vil murverk av tegl komme til sin fulle rett, spesiet på yttersiden av Kvaløya som har enda tøffere klimatisk påkjenning enn for innlandet, sier Hansen. Alt er murt i 1/2-steins løperforbandt, med skråstilt rulleskift under åpninger og stenderskift over. Vinder og dører har en vedlikeholdsfri overflate og er levert fra Natre.

Boligens bruksareal er 275 m2
 

tor b1.jpg

tor b2.jpg
fasade mot øst

tor b3.jpg

tor b4.jpg

tor b5.jpg

Fasade mot sør/ sør-øst

tor b6.jpg
Skråstilt sålebenk murt i rulleskift 

Artikkelen vil oppdateres ved ferdigstillelse.

Foto: Mur& Flis as